«

»

Pro 06

Print this Příspěvek

IQ Landia – 2.stupeň

V pátek 30. 11. jsme jeli do IQlandie v Liberci. Cesta trvala cca 2 a půl hodiny. Cestou autobusem jsme dělali kraviny.

V IQlandii nás paní učitelka rozdělila do dvou skupin. Každá skupina měla vlastní laborku. Starší žáci se zabývali chemií v kuchyni a mladší žáci zkoumali svět pod mikroskopem.

V laborkách určených pro starší žáky jsme určovali úspornost některých kuchyňských spotřebičů. Potom jsme pomocí jodu zjišťovali, v jaké potravině je škrob. Na dalším stanovišti jsme zjišťovali zásaditost a kyselost látek. Poslední stanoviště nám mělo pomoci pochopit, jak funguje mikrovlnka.

Mladší žáci navštívili mezitím druhé laborky. Na prvním stanovišti jsme měli hledat, co je na obrázku. Na druhém jsme museli zjistit, proč má včela medonosná chloupky na oku a kolik má ramen a pupenů nezmar. Na dalším stanovišti jsme museli pod mikroskopem poznat názvy věcí  a zjistit, jak se jmenoval ten mikroskop, který jsme pak museli také popsat. Na dalším stanovišti jsme se naučili vyrobit mikroskop z mobilu a na předposledním jsme podle mikroskopu kreslili buňky cibule a zjišťovali, jestli to je blecha nebo veš. Na posledním stanovišti jsme za pomoci mikroskopické kamery pozorovali vzorky různých látek.

Po laborkách jsme měli rozchod po celém areálu. Během toho jsme vyhledávali odpovědi k pracovnímu listu. Všechny odpovědi jsme našli na různých místech v IQlandii. Prozkoumali jsme téměř všechny výstavy. Byla tam sexmise, tam nás to bavilo nejvíc, dále planetárium, robot, který uměl mluvit a pohybovat se nebo třeba autobus, ve kterém jsme si vyzkoušeli, jaké to je zažít vichřici.

Pak už jsme jeli plni zážitků zpátky domů.

Kateřina Tichá 7.A, Karolína Voháňková 7.B

Permanent link to this article: http://www.zskostany.cz/?p=3632