«

»

Čvn 30

Print this Příspěvek

Zápisník z Indiánského léta 2015 – výlet 1.B

Žáci 1.B se v předposledním týdnu zúčastnili Indiánského léta – Tornův mlýn u Úštěka. Pojďte se s námi podívat za jejich dobrodružstvím

 Den první

Dopoledne jsme dorazili do Tornova mlýna, kde nás už čekaly chatičky s přichystanými postýlkami. Nejvíce jsme se samozřejmě těšili na palandy. V průběhu dne jsme stihli prozkoumat nejbližší okolí našeho tábořiště, ale odpolední déšť nás zahnal zpět do klubovny,  čímž jsme získali čas na výrobu kmenových vlajek a indiánských triček.

 Den druhý

V úterý nás zlákal les, kde jsme se pustili do stavění domečků. Zvládli jsme i zkoušku paměti, které se zúčastnily všechny naše indiánské “kmeny”. Po obědě jsme podnikli výlet do Levína. Naším cílem byla místní rozhledna, kterou jsme zdolali a cestou zpět zvládli i zmrzlinové osvěžení. A protože nám pořádně vyhládlo, celou cestu zpět jsme se těšili na večeři.

 Den třetí

Ve středu jsme podnikli celodenní výlet k barokním kostelíkům v obci Ostré. Místní indiánské kmeny zdejší kopec hojně navštěvují, protože má prý kouzelnou moc. A tak jsme i my prokázali tělesnou zdatnost a vystoupali na vrchol. Odměnou nám byl krásný výhled do okolí. Cestou zpět jsme se zastavili v čertovském muzeu v Úštěku. Tito veselí čerti v místním podzemí nás příjemně pobavili.

Den čtvrtý

Ve čtvrtek jsme navštívili kozí farmu v Držovicích, což byl jeden obrovský zážitek. Pohladili jsme si tato jinak plachá zvířata a  užili si práci honáckého psa. Příjemnou tečkou na závěr programu byla ochutnávka kozích i kravských sýrů a celé odpoledne vyvrcholilo táborákem.

K večeru nás čekala stezka odvahy, kterou jsme zvládli na jedničku.

Den pátý

Pátek byl dnem balení našeho indiánského ležení. Čekalo nás vyhodnocení celého programu a cesta domů, kde nás čekali naši milí.

napsala: Mgr. Jana Walterová

Permanent link to this article: http://www.zskostany.cz/?p=2476